Actieweek
Up ] KALender ] De Villa ] Trixje ] Kloppend Hart ] Actie VERplaatsingen ] Tentoonstelling ] Koninginnedag ] No Kitchen United ] Masterplan ] Maandag Wasdag ] Guda Koster ] Kunstbende ] Video Kunstbende ] Rood met Groen ] Vierschaar ] Denz ] Kamerjas ] Zeeuwse hemdjes ] Joost&Frerik ] Sint-Jansdag ] Naborrelen ] Hein Verwer ] Klapbank ] Gyz ] Ruben Oreel ] Waag ] Fabian Luyten ] Morphosis ] Doolhof ] Doolhof II ] Jeannette van Raaij ] Zomeruniversiteit / VERplaatsing Kamerjas ] Harmen de Hoop ] Sylvia B. ] Marnix de Nijs ] Doolhof III ] Hans Wilschut ] Guda Koster II ] Galerie de Kaai ] Open Monumentendag ] [ Actieweek ] Audiograffiti ] Hans Bommeljé ] VASTstelling ]
 

09-09-00 ~ 16-09-00 BYzonder ALLEdaags ... VERplaatsingen
Zomertentoonstelling Goes 2000

De actieweek had acht dagen. Elke dag gebeurde er iets anders. De zondag was een warme dag, een mooie dag voor 't Goese Sas, maar niet voor het gras (Kerktuin Arcadia/mobiele grasmat) bij de Grote Kerk in Goes. De brandweer, die uitgerukt was voor een snel geblust autobrandje in Goes-Zuid, nam het sproeien van de grasmat mee.
Kerktuin Arcadia/mobiele grasmat

De actieweek was een week vol actie, promotie en aanbiedingen. Vanuit het tijdelijke reisbureau VERplaatsingen, dat in Reisburo Rosa was ondergebracht, werden elke dag nieuwe routes in de omgeving aangeboden. Wandel- of fietsroutes, zoals de Route van de Veronachtzaamde Paadjes. Dit was een route die het mogelijk maakte de mentale wandeling over de paadjes van Goes na te lopen die een oud-wethouder stadsontwikkeling van Goes in Duitse gevangenschap maakte. In dezelfde aanbieding, een uitgave van het weekblad de Ronde van Goes, zat de route Volg de lijnen van Gronden. Ook de beelden die als reactie op BYzonder ALLEdaags ... VERplaatsingen in het stadsbeeld opgedoken waren, vormden een route.
De moderoute leidde langs winkels in de stad. Een paar beelden die erin waren opgenomen, waren al langer te zien, zoals de Kamerjas en de gewaden op het consistorieplein van Jeannette van Raaij, de papieren kleding van Guda Koster bij Modehuis Bliek, de kogelvrije lingerie van Marnix de Nijs bij Livera en de foto van Ruben Oreel in de vitrine van Combi Back. Nieuw in de route waren de zelfmaakmode van de Kunstbende op een kledingrek tussen het assortiment van Modehuis Berco, op een schutting bij Livera op de Grote Markt de affiches waarin de leerlingen poseerden in de jurkjes, de jurken van Karin Keijzer die in de actie VERplaatsingen op 29 april ontstaan waren bij C&A, het Zeeuwse hemdje uitgevoerd in filterzakjes door Jacqueline Traanman bij Hot Legs, een jurk van zeewier uit de streek bij Van der Schraaf in de Magdalenastraat en de Walcherse klederdracht gezien door een stereoscoop uit circa 1900 bij opticien Groeneveld. Wie de moderoute kocht, kreeg een waardebon, die bij Zeeman ingewisseld kon worden tegen een patroon voor het echte Zeeuwse hemdje.

VERplaatsingen - Karin Keijzer
Bestaande routes, zoals de afdeling Voorlichting van de gemeente en de VVV die aanbieden, en een bezoek aan de Manhuistuin om naar het dinsdagse carillonconcert te luisteren, waren overigens eveneens in het tijdelijke reisbureau te vinden. De meeste routes waren individueel te volgen, maar ook kon ingeschreven worden voor tochten onder leiding van een gids, zoals een tocht door nachtelijk Goes voor ouders, een boottocht door het kanaal van Goes met de spectaculaire speedboat The Lord of the Board (met onder andere een bezoek aan een kunstwerk-in-wording op het volkstuinencomplex aan de Westhavendijk), en de workshop 'Mooi Winkelen' met beeldend kunstenaar Klaar van der Lippe.
Naast het aanbieden van routes werden ook andere acties voorbereid en uitgevoerd. Op dinsdag werd de straatsteen die het kruispunt vormt van de lijn van het wegdek en de zuidwestlijn van Gronden, weggehaald en werd hier een bloeiende plant neergezet. Ook moest het grasveld onderhouden en besproeid worden. Op donderdag werd met de actie 'Op zoek naar Jacoba' de Tijdelijke Dependance van het Museum voor Zuid- en Noord-Beveland in het voormalige Grand Theater gevestigd. Vrijdag werd Kerktuin Arcadia tot mobiele grasmat omgevormd: het gras werd overgebracht naar een volkstuin aan de Westhavendijk, waar Karin Keijzer het werk 'Meubeleiland' to stand brengt. Dit beeld, vanaf het fietspad te zien, wordt in het voorjaar 2001 voltooid. Het wordt dan opgenomen in het kunstplan Gronden, dat Goes door lijnen in het wegdek in achten verdeelt.
Het besluit van de actieweek vond zaterdagmiddag plaats met een fotosessie in C&A. De baljurken van Karin Keijzer werden aangetrokken door drie modellen, dezelfde modellen die tijdens de Avond van 't Kloppend Hart de bovenlijfjes van de jurken met hun lichaam gevormd hadden.

info(at)stichtlicht.nl