No Kitchen United
Up ] KALender ] De Villa ] Trixje ] Kloppend Hart ] Actie VERplaatsingen ] Tentoonstelling ] Koninginnedag ] [ No Kitchen United ] Masterplan ] Maandag Wasdag ] Guda Koster ] Kunstbende ] Video Kunstbende ] Rood met Groen ] Vierschaar ] Denz ] Kamerjas ] Zeeuwse hemdjes ] Joost&Frerik ] Sint-Jansdag ] Naborrelen ] Hein Verwer ] Klapbank ] Gyz ] Ruben Oreel ] Waag ] Fabian Luyten ] Morphosis ] Doolhof ] Doolhof II ] Jeannette van Raaij ] Zomeruniversiteit / VERplaatsing Kamerjas ] Harmen de Hoop ] Sylvia B. ] Marnix de Nijs ] Doolhof III ] Hans Wilschut ] Guda Koster II ] Galerie de Kaai ] Open Monumentendag ] Actieweek ] Audiograffiti ] Hans Bommeljé ] VASTstelling ]
 

30-04-00 BYzonder ALLEdaags ... VERplaatsingen
Zomertentoonstelling Goes 2000

De actie No Kitchen United® door MPD Export vond plaats in café Baarends in Goes, waar voor de gelegenheid de biljarts omgevormd waren tot grote tafels. Ook de achterentree had een kleine gedaantewisseling ondergaan. De clown van McDonalds en de leeuwen van Nian Hao uit de tentoonstelling VERplaatsingen flankeerden de deur (waardoor ook de kleine carroussel weer meedeed, die er nog stond van de vorige dag).

No Kitchen United - MPD Export (Café Baarends, 30 april 2000)

De gasten, die werden verwelkomd door Esther Plomp en Pieter van der Werf van MPD Export en plaatsnamen achter de met wit damastpapier gedekte tafels, werd eerst gevraagd hun gebied af te bakenen met viltstift. Daarna konden zij een eigen sfeer creëren door te kiezen uit uitgestalde setjes met op de Koninginnedag-vrijmarkt verzamelde prullaria en kiezen uit de menukaarten van de bezorgrestaurants van Goes: Pizza-Express, Du-Jin, Java Palace, De Regenboog, Pizza Pirelli, Ali Baba en Tel Aviv (en Seven Days). De gasten plaatsten zelf hun bestelling met een draadloze telefoon. Het wachten was vervolgens op de koeriers. De levertijd varieerde van een kwartier tot drie uur. Bij een aantal restaurants was er een behoorlijk verschil tussen opgegeven en werkelijke wachttijd, bij andere was dit tot op de minuut nauwkeurig. De geuren van de zeer uiteenlopende keukens harmonieerden evenmin.

In de loop van de avond werd de rol van de koeriers steeds belangrijker. De gasten werd gevraagd een enquêteformulier in te vullen over hun bevindingen ten aanzien van wachttijd, kwaliteit en dergelijke. Na afloop mochten de gasten de gekozen prullaria als presentje mee naar huis nemen.

info(at)stichtlicht.nl