Kunstbende
Up ] KALender ] De Villa ] Trixje ] Kloppend Hart ] Actie VERplaatsingen ] Tentoonstelling ] Koninginnedag ] No Kitchen United ] Masterplan ] Maandag Wasdag ] Guda Koster ] [ Kunstbende ] Video Kunstbende ] Rood met Groen ] Vierschaar ] Denz ] Kamerjas ] Zeeuwse hemdjes ] Joost&Frerik ] Sint-Jansdag ] Naborrelen ] Hein Verwer ] Klapbank ] Gyz ] Ruben Oreel ] Waag ] Fabian Luyten ] Morphosis ] Doolhof ] Doolhof II ] Jeannette van Raaij ] Zomeruniversiteit / VERplaatsing Kamerjas ] Harmen de Hoop ] Sylvia B. ] Marnix de Nijs ] Doolhof III ] Hans Wilschut ] Guda Koster II ] Galerie de Kaai ] Open Monumentendag ] Actieweek ] Audiograffiti ] Hans Bommeljé ] VASTstelling ]
 

06-06-00 ~ 07-06-00 BYzonder ALLEdaags ... VERplaatsingen
Zomertentoonstelling Goes 2000

Eerstejaars leerlingen Uiterlijke Verzorging (kappen/visagie) van het ROC in Goes volgden de crossmodule VERplaatsingen. In acht bijeenkomsten werkten ze toe naar een videoproductie waarin zij zelf te zien zijn. Als voorbereiding maakten de deelnemers foto's, poseerden zij voor pasfotoautomaten en bewakingscamera's, traden ze als model op in een modereportage, volgden ze drama-instructies, maakten ze decoraties en het geluid voor de video. Identiteit en imago en de spanning tussen openbaar en privé stonden centraal in de lessen. De eindpresentatie was in de aula van het schoolgebouw.
VERplaatsingen // Kunstbende
Twee schuttingen met affiches van de modepresentatie vormden een looppad naar een videoprojectie en verdeelden de ruimte in een streng gedeelte (met donkergroene lange tafels, opgesteld volgens Bierstube-model) en een vrolijk gedeelte (oranje ronde tafels, snoep, attributen en foto's van de leerlingen). De lichtkrant die normaal de roosterwijzigingen doorgeeft, liet de tekst zien:
je verplaatst je. van a naar b. van hot naar her. elke dag weer. niets bijzonders. soms verplaats je je alleen in gedachten. naar een vakantiebestemming. of bij een speciaal iemand. in een andere tijd. soms verplaats je je in een andere persoon. en soms verplaats je gewoon een voorwerp. heel alledaags'
Deze tekst was een vertaling van het concept BYzonder ALLEdaags ... VERplaatsingen naar de Kunstbende-module VERplaatsingen. Tijdens het woordje van de gedeputeerde van cultuur klonk carillonmuziek.

info(at)stichtlicht.nl