De Villa
Up ] KALender ] [ De Villa ] Trixje ] Kloppend Hart ] Actie VERplaatsingen ] Tentoonstelling ] Koninginnedag ] No Kitchen United ] Masterplan ] Maandag Wasdag ] Guda Koster ] Kunstbende ] Video Kunstbende ] Rood met Groen ] Vierschaar ] Denz ] Kamerjas ] Zeeuwse hemdjes ] Joost&Frerik ] Sint-Jansdag ] Naborrelen ] Hein Verwer ] Klapbank ] Gyz ] Ruben Oreel ] Waag ] Fabian Luyten ] Morphosis ] Doolhof ] Doolhof II ] Jeannette van Raaij ] Zomeruniversiteit / VERplaatsing Kamerjas ] Harmen de Hoop ] Sylvia B. ] Marnix de Nijs ] Doolhof III ] Hans Wilschut ] Guda Koster II ] Galerie de Kaai ] Open Monumentendag ] Actieweek ] Audiograffiti ] Hans Bommeljé ] VASTstelling ]
 

28-04-00

BYzonder ALLEdaags ... VERplaatsingen
Zomertentoonstelling Goes 2000

Rond wit gedekte tafels onder de  grote beukenboom op het grasveld voor de Villa aan de Van de Spiegelstraat in Goes dronken de genodigden koffie in afwachting van het openingswoord door de voorzitter van de Culturele Raad. Door de geopende deuren van de villa was een foto op groot formaat te zien van een oude man en vrouw, verstrengeld onder een douche (Fotografie Anda van Riet & Karina Leijnse). Een douchegordijn versterkte de suggestie dat in de hal van de villa een douchecel was ingericht. Om de tien minuten passeerde een gierwagen die met kracht water op het wegdek spoot. Het water kwam afwisselend uit de Oostvest en de Westvest. 'Viva la bactérie' stond op de zijkant gekalkt. Een brandslang aangesloten op een tankwagentje probeerde vergeefs de suggestie van een fontein op te wekken en werd tenslotte door een vrouw opgepakt die de opgewekte strijd met de gierwagen aanging. Een fietser reed door de afzetting en vervolgens door het tafereel heen en voegde zich bij het publiek. Het water op de Van de Spiegelstraat wilde (weer eens een keer) de aandacht op de gedempte Zuidvest vestigen.

Uit de geopende ramen van de villa klonken de oefeningen van de muziekschoolleerlingen. Verschillende lessen door elkaar, ongestructureerd. Uit een bij de villa geparkeerde auto en uit een transistor op het gras schalde een programma van Radio Goes: melding werd gemaakt van wateroverlast op de Van de Spiegelstraat, er was een live-optreden vanuit de studio van de (vals) gitaarspelende Lou & Pablo (met twee overstuurde versterkers), aangekondigd als 'twee jongens die beroemd willen worden' en tenslotte werd de toespraak van de voorzitter van de Culturele Raad live uitgezonden. Toen de voorzitter het woord nam, werd de auto met de luid aanstaande radio gestart en dichter bij het publiek gezet. Het geluid zong rond, vanuit de luidsprekers die op de microfoon waren aangesloten en via de radio's. Het pompende geluid van de tankwagen was voortdurend aanwezig. Dit was de eerste in de reeks audiograffiti binnen het concept BYzonder ALLEdaags ... VERplaatsingen.

info(at)stichtlicht.nl